Det megatrender med digitale løsninger i danskernes boligindretning. Flere og flere funktioner bliver intelligente og både belysning, lyd og temperaturer styres med smartphone eller tablet. Det gælder også i Lars og Anita Skogstad hjem i Snekkersten, hvor persiennerne nu også er blevet digitale og betjenes med en app.

Der var engang, hvor drejetelefoner, kassefjernsyn og pladespillere var noget af det mest moderne, man kunne få i et hjem. Men nu tager alverdens højteknologiske løsninger over i den moderne bolig, og man støder i stigende grad på eksempelvis digitale dørlåse eller termostater, der kan betjenes med telefonen.

Lars og Anita Skogstad fra Snekkersten, som ligger nær Helsingør, er blandt dem, der med glæde lader det digitale hjem tage over. De har over de seneste tre år bygget og indrettet deres nye hus med fire forskudte planer ud mod Øresund. Og med en datter på 9 år og en søn på 15 år var deres krav til hjemmet, at det skulle skabe rammerne for en nem og behagelig hverdag. Derfor har de installeret flere eksklusive smart home-produkter, hvor eksempelvis husets varmeanlæg og -kredsløb samt musik styres digitalt:

Boligindretningen har stor betydning for vores daglige komfort, og da vi alle fire har telefonerne på os det meste af tiden, ser vi mange fordele i at gøre flere af hjemmets apparater digitale, forklarer Lars Skogstad og fortsætter:

Det giver vores hjem et personligt og spændende præg, mens børnene synes, det er sjovt, at de eksempelvis kan styre musikken med telefonen. Samtidig er det nemt og ekstremt praktisk, da jeg blandt andet også kan styre hele husets varmeanlæg og -kredsløb digitalt. På den måde undgår vi nemlig at komme hjem til et koldt hus efter en ferie, da jeg kan tænde for varmen på vej hjem i bilen.

130 år gammel løsning bliver attraktiv

Seneste skud på stammen i Lars og Anitas Skogstads moderne hjem er en teknologisk udgave af den klassiske persienne, der ellers stort set ikke har udviklet sig i næsten 130 år. Men selv persiennen er nu blevet et attraktivt og eksklusivt tilvalg, da den danske virksomhed Art Andersen CPH netop har nytænkt konstruktionen markant. Således understøtter persiennen, som har fået navnet Copenhagen Blinds, nu også den moderne livsstil som Lars og Anita Skogstad stiler efter i fremtiden:

Havde man spurgt mig for bare et år siden, om persienner skulle hænge i stuen, spisestuen og køkkenet, havde svaret nok været nej. Men de nye Copenhagen Blinds er lige i tråd med vores stil i hjemmet, da persiennen dels er en easy-to-use teknologi, der matcher vores andre løsninger, og dels har et strømlinet design, som passer til de klassiske, nordiske designtraditioner, vi godt kan lide.

Helt konkret betjenes persiennen trådløst via en specialudviklet app. Her kan man gruppere og navngive persiennerne med titler som ’’persienner i stuen’’ eller ’’køkkenpersienner’’ og således styre nogle få udvalgte – på samme måde som ved eksempelvis Sonos’ højtalere. Derudover kan man med telefonen som fjernbetjening eksempelvis hæve og sænke Copenhagen Blinds, tidsindstille efter døgnrytme eller modtage notifikationer, når de enkelte persienner skal genoplades.

Vi justerer faktisk aldrig persiennerne manuelt på wallcontrolleren. Det er nemmere på telefonen, hvor persiennens app ligger sammen med de andre apparaters. Vi bruger også appen, når vi er ude af huset, da den effektivt kan reducere risikoen for indbrud. Hæver og sænker vi persiennen i løbet af en ferie, syner det udadtil af aktivitet i hjemmet, forklarer Lars Skogstad.

Tilvalg med værdi i hverdagen

Frem for at gå med det almindelige gardinvalg faldt Lars og Anita Skogstad valg således på Copenhagen Blinds, fordi det understøtter den nemme og behagelige hverdag, de ønskede til hjemmet. Og det var præcis, hvad producenten Art Andersen CPH, der udvikler intelligent designtilbehør til vinduer og døre, havde af tanker, da virksomheden nytænkte den klassiske persienne:

Boligtrenden peger i høj grad på digitale løsninger, der skal gøre hverdagen lettere for forbrugeren. Af samme grund ville vi udvikle en persienne, hvor brugervenlig teknologi er i fokus, og som stilmæssigt passer til nutidens smart home, der eksempelvis indeholder mærker som B&O og Stelton. Derfor er det også positivt at høre, at folk med en moderne livsstil som Lars og Anita Skogstad netop får glæde af de værdier, vi selv lagde vægt på, forklarer business development manager hos Art Andersen CPH, Michael Buch Sandager.

Den nye persiennekonstruktion skiller sig derudover ud ved, at lamellerne let kan tages ud én af gangen, skiftes og rengøres. Samtidig har Copenhagen Blinds en patenteret optrækssnor integreret, der sørger for, at rummet stort set kan mørklægges, da lamellerne således heller ikke har huller i midten, hvor sollys kan slippe igennem.

Om ART ANDERSEN CPH

ART ANDERSEN CPH udvikler intelligent designtilbehør til vinduer og døre. I spændingsfeltet mellem smart teknologi og dansk design skaber vi innovative løsninger, der flytter grænserne for energi, komfort, form og funktion.

ART ANDERSEN CPH er en del af Inwido-koncernen, Europas største producent af vinduer og blandt førende leverandører af døre. Inwido har ca. 4.000 ansatte og opererer i Danmark, Finland, Norge, Sverige, Estland, Tyskland, Litauen, Irland, Polen, UK og Østrig. I 2016 havde Inwido en omsætning på godt 4,5 mia. DKK.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *