Der er mange glæder og fornøjelser ved at have en have. Der er også en del arbejde forbundet med det, men det skulle gerne være sådan, at glæderne overstiger pligterne. Det er nok især om sommeren, at haven rigtig kommer i brug. Det er her, havesæsonen topper. Det er også her, at det meste af privatlivet rykker ud i det fri. 

Når det sker, så er det virkelig rart, at privatlivet også er privat. Det vil sige, at haven ligesom bliver en forlængelse af husets m2. Så er det skønt at have en afskærmning af haven, og alt bliver på en måde samlet, ved at der er en flot og velholdt græsplæne på en del af arealet.

Den nemme og hurtige vej til den smukkeste græsplæne

Har I slet ikke nogen græsplæne, eller er den, I har, temmelig træt at se på, så kunne du overveje at få lagt en frisk plæne af rullegræs på. Det er den absolut nemmeste og hurtigste måde at få en frodig og tæt græsplæne på.

Rullegræs er allerede i god vækst, det er fri for ukrudt, og det kan tåle at blive gået på med det samme. Du behøver ikke at vente i månedsvis på, at græsset bliver grønt og stærkt, for det er det allerede, når du modtager det. Det er nemt at snuppe genvejen til den færdige græsplæne.

Hvad er rullegræs?

Rullegræs er netop den hurtige genvej til en fiks og færdig græsplæne. Som navnet siger, så er rullegræs nogle baner af græs med rødder, der er rullet sammen. De transporteres i ruller, og når du modtager dem, er det bare at rulle banerne ud der, hvor banerne skal ligge.

Inden banerne kan rulles ud, skal det pågældende stykke jord være klargjort. Det vil sige, at jorden skal være tromlet og vandet og helt renset for ukrudt. Når rullegræsset så ankommer, så er det bare at rulle banerne ud på hele det klargjorde areal. Herefter skal der vandes, så rødderne kan få fat i den nye jord, og allerede med det samme kan der gås forsigtigt på det. Efter et par uger kan ungerne og hunden løbe på det.

Du kan læse om prisen på billigt rullegræs her, eller i næste afsnit, så kan du bedre vurdere, om det er noget, I skal satse på.

Hvad er prisen på rullegræs?

De firmaer, der forhandler rullegræs, har nogenlunde ens standardpriser pr. m2. Disse priser bliver billigere pr. m2, jo flere ruller du bestiller. Det vil sige, at m2-prisen afhænger af, hvor mange m2 rullegræs du skal have.

Det er selvfølgelig meget billigere at så sit græs selv, men det er der også en del mere arbejde ved. Desuden kræver det en højere grad af tålmodighed, for du kommer til at vente ret længe, inden dit selvsåede græs bliver stærkt nok til at blive brugt.

Det står dig naturligvis frit for, om du vælger at så græsset selv, eller du vælger at skyde genvej og får lagt rullegræs ud. Uanset hvad, så er en flot græsplæne et must i de fleste haver. 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *