RESIDENZ

Hushandel - 5 klimaspørgsmål du bør stille

Hushandel – 5 klimaspørgsmål du bør stille

Der er mange ting at holde styr på, når det kommer til hushandel. Klima og sikkerhed er også nogle af tingene, men nogle vi ofte glemmer at indregne. Vi giver dig her 5 klimaspørgsmål, du bør stille, når du køber hus.

1: “Er der kendte sårbarheder i området?”

Sårbarheder kan være, at boligen ligger lavt i forhold til de omkringliggende områder og derfor vil blive oversvømmet ved megen regn. Det kan også handle om generel klimasikring i området. Det er noget, kommunen vil kunne svare på.

2: “Er der afløb, der kan oversvømmes eller nærliggende søer, der kan gå over sine breder?”

Det er tilsvarende ovenfor sårbarheder i umiddelbar nærhed. Ting der kan være åbentlyst medvirkende til problemer for den aktuelle bolig

3: “Har huset nogensinde været oversvømmet?”

Det er værd at lære af fortidens eksempler. Har huset været oversvømmet tidligere, er der en stor risiko for, det vil ske igen

4: “Hvordan er kloakeringen i området?”

Det er yderst relevant for dig som køber. Både om kloakeringen er tilstrækkelig, men også om der indenfor kort tid vil komme udgifter til omlægning af kloaker eller lignende. Mange boligejere flytter ind uden at have undersøgt dette på forhånd og overraskes over regningen.

5: “Hvad er det årlige energiforbrug?”

Det er relevant at vide på forhånd, for at se om det er højere eller lavere end det generelle område. Klimamærket på huset kan sige en del, men det kan forbruget i høj grad også.

Generelt er det en god idé at være kritisk – også i forhold til klima – ved hushandel.