RESIDENZ

Dør med nøgler - Husker du at låse døren? | Residenz

Husker du at låse døren?

Op mod 35 % af befolkningen glemmer eller undlader at låse deres dør, når de er hjemme. Husker du at låse døren? Hvis ikke kan det faktisk få alvorlige konsekvenser, hvis uheldet er ude, og nogen beslutter sig for at bryde ind.

Indbrud vs. simpelt tyveri

Når et forsikringsselskab skal vurdere, hvad der er foregået i en given situation, skelner de mellem nogle begreber. Ved et tilfælde hvor der er nogen, der har stjålet noget fra dit hjem, kommer det an på en meget simpel ting. Nemlig – var din dør låst eller ej.

Var din dør låst, hedder begrebet indbrud. Var din dør ulåst, er der tale om simpelt tyveri. Ved førstnævnte dækker din forsikring fuldt ud. Ved sidstnævnte desværre kun begrænset. Ved simpelt tyveri dækkes eksempelvis tyveri af penge, smykker og værdipapirer slet ikke.

Hvad skal du gøre?

Sørg for at låse din dør, selv når du er hjemme. Det falder mange mennesker svært, men det kan være nødvendigt. I hvert fald hvis du vil være sikker på at blive dækket fuldt ud i tilfælde af indbrud. YouGov lavede i 2020 en undersøgelse på vegne af Bolius. Heri fremgik det, at op mod 35 % af alle danske husstande ofte undlader at låse yderdøren, når de er hjemme. Kun 59 % af alle mændene i undersøgelsen oplyste, at de altid låser døren imod 69 % af de deltagende kvinder. Der var i undersøgelsen også en markant geografisk forskel, hvor Københavnere er mere tilbøjelige til at låse døren end eksempelvis Nordjyder. Kun ca. 33 % af alle deltagende Nordjyder brugte at låse yderdøren, når de var hjemme.