RESIDENZ

Liebhavermarkedet overrasker

Liebhavermarkedet overrasker

Under coronapandemien er der blevet lukket mange kæmpestore hushandler. Liebhavermarkedet overrasker og byder på en række handler på plus 30 millioner i pris.

2021 vs. 2020

I 2021 blev der gennemført køb af ikke mindre end 29 villaer og rækkehuse med en pris på over 30 millioner kroner stykket. Sammenlignet med 2020 blev der dengang gennemført 15 lignende køb. Liebhavermarkedet overrasker mildest talt under pandemien, hvor man ikke umiddelbart ville tro, den høje huspris ville tiltrække mange.

Dyrt boligsalg generelt i 2021

Det er for så vidt ikke kun markedet for liebhavervillaer, der har overrasket positivt i 2021. Ejerlejligheder i den høje prisklasse blev der også handlet nogle stykker af. Faktisk hele 3 ejerlejligheder i København til en pris på plus 30 millioner. Sammenlignet med 2020 var det tal dengang 1.

Liebhavermarkedet fremadrettet

Der er intet, der tyder på, at det dyre boligmarked er på vej ned foreløbig. Boliga.dk fortæller, at de allerede har lukket flere store handler. Eksempelvis er Mads Skjerns gamle villa fra Matador blevet solgt for 45 millioner kroner. Liebhaverboliger kan defineres på mange måder, men som oftest defineres det ud fra pris, beliggenhed, arkitektur og eksklusivitet. I nogle områder kan en villa være en liebhaver for 2,5 millioner, mens andre lokationer først definerer det som liebhaver ved 30 millioner.