RESIDENZ

Sparebruser - hvilken skal du vælge

Sparebruser – hvad skal du vælge

Dit brusehoved er et ganske fint sted at starte, hvis du ønsker at spare på vandet. Det samme gør sig gældende alle steder, du bruger vand, at der her et økonomi at spare. Her vil vi gå igennem lidt vigtige detaljer i forbindelse med valg af sparebruser.

Vaneændring

Meget af det med at spare på økonomien og beskytte klimaet handler først og fremmest om vaner. Vi skal blive bevidste om ting, før vi kan ændre på dem. Én af tingene er eksempelvis, hvor længe vi står under bruseren. Mange undervurderer, hvor lang tid de bruger i badet. Derfor er de fleste heller ikke opmærksomme på, hvor meget vand der bruges på netop det.

Hvad er en sparebruser

En sparebruser er i bund og grund et brusehoved, der begrænser, hvor meget vand der strømmer igennem og kommer ud. Samtidig med det begrænser gennemstrømningen, holder det alligevel vandtrykket, så du ikke får en dårligere badeoplevelse ved at spare på vandet.

Vælg det rigtige brusehoved

Der findes et utal af brusehoveder på markedet, så du skal finde det, der passer præcist til dine behov. Der er især forskel på, hvor meget vandet begrænses i gennemstrømningen. Der kan du bl.a. kigge på, hvor meget tryk du har behov for. Vasker du eksempelvis et meget tykt hår ofte, kan det være irriterende, hvis trykket begrænses for meget. Gør derfor op først, hvad du har behov for, og undersøg derefter markedet eller tal med en specialist.