RESIDENZ

Dørene skaber ro på hjemmefronten

Ny type døre med tætningslister indbygget i karmen giver næsten lydløs lukning og mindre støj fra rum til rum

 

Høj musik på værelserne – og så en dør, der bliver ”hamret” i med et brag.

Der er næppe noget, som forstyrrer husfreden så grundigt og effektivt som netop disse to velkendte støjkilder.

Men nu kan en ny type døre skabe mere harmoni i hjemmet. Firmaet BilligByg.com tilbyder nemlig en ”familievenlig” nyhed i form af støjdæmpende døre med tætningslister af gummi indbygget i karmen. Disse døre dæmper alt andet lige støjen med omkring 38 dB mellem rummene, og det betyder, at eventuel larm og støj ikke opleves nær så generende i de tilstødende lokaler. Samtidig bevirker gummilisterne, at lukningen af dørene sker næsten lydløst – og at en dør, der bliver smækket i lidt hårdt, ikke giver et forskrækkende brag.

Udvalget af indvendige døre med gummilister omfatter alle de gængse typer og modeller, og de tilbydes både hvidmalede og i rå fyrretræ. Dørene er fremstillet af fiberplader, så der ikke forekommer gennemtrængning af harpiks som ved massive trædøre.

Dørene tilbydes ikke blot i den normale højde på 204 centimeter, men også i tidligere tiders standardmål som 184, 194 og 200 centimeter. Dette gør det meget lettere, hurtigere og billigere at renovere og forny de ældre boliger og at udnytte de nye døres lyddæmpende fordele i et hvilket som helst hjem.

BilligByg.com er en virksomhed med adresse i Christiansfeld, der sælger en række forskellige byggeprodukter via Internettet. Sortimentet omfatter vinduer og døre, der tilbydes både i en lang række forskellige standardmål og efter specialmål. Herudover kan BilligByg.com blandt andet også levere rullegardiner, myggenet, låse og håndtag.