RESIDENZ

Funktionel, rå og elegant

INDEHAVERNE AF AALBORG DESIGN CENTER OG TORP BYG HAR TOTALISTANDSAT DERES EGEN BOLIG I GAMMEL HASSERIS. BOLIGEN ER PRAKTISK OG FUNKTIONEL, RÅ OG ELEGANT.

Kender du det, når psykologen har brug for psykologhjælp, rengøringskonen bor rodet og frisøren er skallet? Når der med andre ord ikke er overensstemmelse mellem faglighed og privatsfære.

Tekst: Dadi Halldorsson & Foto: Marie Knap

Den uoverensstemmelse er slet ikke at spore hos ægteparret Kristian Torp og Karina Sletten Christensen, der som indehavere af Aalborg Design Center og Torp Byg har totalistandsat en anonym 70’er villa i Gammel Hasseris.

Boligen på 275m2 ligger i tre etager med yderligere 100m2 underetage, der bruges som garage og gildesal. Dertil kommer to store terrasser med god udsigt over blandt andet natur og marker, og Limfjorden i det fjerne.

Der er således god plads til familien, der udover ægteparret består af Sebastian på fem år og søstrene Olivia og Emma på hhv. otte og ni.

Ægteparret, der til daglig arbejder som indretningseksperter, gennemtænkte familiens hverdagsbehov og ønsker, før istandsættelsen gik i gang. De brugte således meget tid på at planlægge boligens rum og funktionelle muligheder.

”Når man bor i et etagebyggeri, så skal man rende op og ned hele tiden. Derfor brugte vi meget tid på at finde ud af, hvordan vi bedst muligt kunne fordele rummene og etagerne. Når vi er oppe ovenpå, så har vi køkkenet til at lave mad i, et kontor til ungernes lektier og en dagligstue til vores gæster. Der er også et toilet, så vi behøver sådan set ikke at skifte etage,” siger Kristian Torp.

Huset ligger på en skråning, så hovedindgangen fører ind til boligens øverste etage. Og medmindre faren skal have slipset af eller ungerne vil snuppe sig en tur i under-terrassens udendørs spa, så har den øverste etage alt, hvad familien har brug for fra hjemkomst til sengetid.

Ud fra samtalekøkkenet med en køkkenø af sortbejset egetræ og granitbord ligger boligens helt specielle og unikke oplevelse – vinværelset med pejs, vinreoler og hyggelig indretning.

”Vi trækker tit herind med vores gæster, både før og efter middagen,” siger han.

Det tog ægteparret knap halvandet år at få huset sat i stand. Alt det indvendige i boligen blev da også revet ned og bygget op igen. Og der blev også bygget til.

”Det var en ganske almindelig 70’er villa i to plan med 30 graders hældning på taget. Vi har kun beholdt ydermuren, som er bygget ind i skrænten,” fortæller han.

Overalt er der akustiklofter, så boligens ofte rå materialer med stenvægge af naturskifer og klinkegulv på ingen måde påvirker lydkvaliteten.

Fra den øverste etage fører en trappe ned til den midterste etage, der er tiltænkt mørkets frembrud. Udover etagens fire soveværelser er der også et vaskerum.

Her er der også adgang til den store terrasse, hvor der blandt andet er et opvarmet badebassin med en konstant temperatur på 38 grader – også i vinterhalvåret. Her er der en naturlig sammenhæng mellem terrasse og forældreværelse, hvor der længere inde er gjort plads til både sauna og walk-in-closet.

Overalt i boligen er der skabe til overtøj, sko, cykelhjelme og ’jeg-lægger-den-lige-her’-genstande, der følger med enhver familie i den travle hverdag med tre børn.

Før ægteparret købte det nye hus, som familien flyttede ind i for tre år siden, boede de på den anden side af vejen. De var glade for kvarteret, og det var skråningen, der fik dem til at vælge netop dette hus til at lave deres helt egen drømmebolig.

Mens andre ser ulemper ved etagebyggeriet, har ægteparret formået at se muligheder og finde frem til funktionelle løsninger – i en rå og elegant stil.

 

 

 

 

 

36 årige Kristian Torp, ejer af Torp Byg og Aalborg Design Center, stod for ombygningen af huset sammen med konen Karina Sletten Christensen.
Lamper fra Foscarine hænger over spisebordet.
Der er gulvvarme i samtlige af husets værelser, der også har amerikanske hoteltæpper fra Garant. Billedet over sengen er af Søren Larsen.
Køkkenet er fra Multiform med Gaggenau hvidevarer. Til venstre for køkkenet er der gjort plads til både en dampovn og en alm. ovn.
Over køkkenøen hænger der bevægelige lamper fra Modular.
En Hot Spring Spa står ude på terrassen med en konstant varme på 38 grader – hele året rundt. Familien bruger den 3-4 gange om ugen.