RESIDENZ

Find inspiration til dit nye badeværelse

Publiceret 20/11/2021

Som det ikke kan være svært nok at få gode ideer til et nyt badeværelse, hvis man så oven i købet er forbandet med et lille badeværelse, kan opgaven synes næsten umulig. Hvis dit badeværelse mangler plads og du mangler lidt inspiration til den bedste løsning er du komme til det rigtige sted. Her kan du finde nogle af de mest populære tips, der gives til folk der søger hjælp med et lille badeværelse. God fornøjelse.

Spejle, vægmonteret toilet eller drop af badekar

Benyt spejle

Ved at installere store spejle langs hele den ene væg, kan man forstærke følelsen af at man har plads. Det er måske blot en illusion, men må ikke fornægte effekten af at di badeværelse pludselig virker dobbelt så stort. Dette er især effektivt, hvis man installere spejlene langs skabet og håndvasken, eller hvis dit badeværelse er smalt langs den ene langvæg. Derudover vil du få langt mere lys fra dine lamper eller vinduer på badeværelset. Et uvurderligt tip til små badeværelser.

Vægmonteret toilet

Hvis der er plads på væggen af dit toilet, kan det varmt anbefales at benytte et vægmonteret toilet. Dette kan spare en masse gulvplads og giver mere plads til benene. Hvis du ikke har plads til at få monteret på væggen, kan det anbefales at placere en lille hylde over toilettet til opbevaring, eller udvide toiletbordet, så det gå henover toilettet. Mere plads er aldrig en skidt ting på et lille badeværelse.

Drop badekarret

Selv små badekar, fylder oftest mere en dobbelt så meget som en almindelig brusekabine. Hvis du har muligheden for at slippe af med karret, så vil du åbne markant op i dit badeværelse. EN bruser er ganske tilstrækkeligt for de fleste voksne, og hvis der er håndbruser kan man vakse eventuelle kæledyr. Har man mindre børn, kan det måske være nødvendigt at beholde et badekar, men i så fald anbefales det at få et kar med lav profil, der er nemmere at komme ind og ud af. Dette vil også gøre at dit badeværelse virker større og mere luftigt.

Skydedøren er din ven

Ud over badekarret, er døren til badeværelset ofte den største synder, når det kommer til at optage plads på et lille badeværelse. Du kan spare enormt meget plads, hvis du overvejer at udskifte din almindelige dør med en skydedør. Du kan spare op til 1 m2 plads, men det vil næsten med garanti føles som meget mere.

Benløse toiletborde

Toiletbordet eller skænken kan optage en del plads, når det kommer til små badeværelser. Men hvis du allerede har fulgt rådet om et vægmonteret toilet, hvorfor så ikke gå hele vejen og få et vægmonteret bord og håndvask også? Der vil stadig være mulighed for opbevaring, men med den samme følelse af gulvplads, som med toilettet. Gå efter en smal håndvask, med tynde kanter. Gerne i et firkantet design, hvilket føles mindre end de runde og ovale.

Der er tusinder af muligheder for at få et godt resultat med et lille badeværelse, det handler blot om at være kreativ. Kig på nettet efter inspiration og find her en masse løsninger, eller spørg en fagmand der sikker kan være behjælpelig. Husk at det kun er fantasien der sætter grænser.