RESIDENZ

Møbeldonation til boldklub og skoler i Aalborg Kommune

Gandrup skole, Vaarst-Fjellerad Skole og Boldklubben Viking Als modtager hundredvis af møbler i stor donation. 3R Kontors deleøkonomiske fællesskab står bag donationen.

Genbrugsvirksomheden 3R Kontor opkøber, istandsætter og videresælger brugte møbler i hele landet. Gennem et deleøkonomisk fællesskab donerer virksomheden de møbler bort, der har mange år i sig endnu, men som det alligevel ikke betaler sig at istandsætte og videresælge. Boldklubben Viking Als i Hadsund, Vaarst-Fjellerad Skole i Gistrup og Gandrup Skole modtager nu cirka 250 kvalitetsmøbler – sækkestole, sofaer, skabe og meget mere.

– Vi er utroligt glade for denne donation, der gør, at vi kan videreudvikle et spændende og alsidigt undervisningsmiljø, som er med til at fremme elevernes indlæring. Der eksperimenteres på flere årgange i øjeblikket med nye indretninger af klasselokalerne. For eksempel skal den kommende 7. årgang arbejde med 21st Century Skills, hvor de blandt andet gerne vil arbejde med fleksible læringsrum. Donationen gør det muligt for årgangens lærere at eksperimentere med læringsrummene,forklarer Anni Pedersen, der er viceskoleleder på Gandrup Skole.

Tag ansvar, og tjen penge

Møblerne, som Boldklubben Viking Als, Vaarst-Fjellerad Skole og Gandrup Skole modtager, er fra det tidligere Radisson Blu Falconer Hotel, der blev renoveret, da Scandic Hotels overtog lejemålet. ATP Ejendomme, der er indehaver af ejendommen, hyrede 3R Kontor til at tømme det gamle hotel for inventar. Ved at tage socialt ansvar og donere en stor del af møblerne til skolerne og boldklubben sparer 3R Kontor penge, der ellers var gået til affaldshåndtering samtidig med, at de skåner miljøet for en stor mængde møbelaffald.

– Det er direkte positivt for vores økonomiske bundlinje, når vi tager hensyn til den verden, vi lever i. Med vores donationsnetværk med mere end 700 aktører – og vi skal bruge endnu flere – er vi samtidig yderst konkurrencedygtige. Og det er en klar tendens, at de virksomheder, der ikke forstår, at forretningen skal kombineres med miljøansvar og social ansvarlighed, bliver morgendagens tabere,forudser Steffen Høgh.

Bedste løsning for ATP

Hos ATP Ejendomme er man tilfreds med, at der er fundet en god løsning.

– ATP må ikke donere medlemmernes værdier bort, men alternativet var at køre inventaret til destruktion, og det ville være en stor udgift for os. Ved at sælge det, der kan sælges, har vi fundet en løsning, hvor vi slipper for at smide gode ting ud, hvor andre kan få glæde af det brugbare inventar samtidig med, at vi sparer penge. Det giver rigtig god mening, siger Michael Nielsen, direktør i ATP Ejendomme.