Skab hygge og lys vintermørket op med lyskæder fra Bilka

candle

Vintermørket og kulden er over os, og inden længe er det kun lyst syv til otte timer dagligt. Vi skutter os i kulden, slår kraven op over ørene og trækker huen ned over dem. Hænderne er puttet godt ned i de dybe lommer. Men midt i alt dette er millioner af lys med til at lyse op både i byer og på landet. Det er både smukt og kan vel også få vores hjerter til at tø en lille smule op.

Populært med lyskæder og -net

Vi danskere har særligt i de seneste tyve år haft en tradition med at hænge lys op, hvor som helst vi kan komme til det. Det være sig i træer, op ad flagstænger eller på udhænget på huset. Eller et helt fjerde sted. Og smukt er det med alle disse lys, der glimter og pryder i vintermørket. Vores buske pakkes ind i lysnet, og troldgrene bliver dekoreret med elegante lyskæder – og vi nyder alle synet, mens vi associerer til eventyr med rigtige prinsesser og prinser. Og hvis vintersneen tilmed daler ned i langsomme fnug, der lægger sig som et strøg af flormelis over landskab og bybillede, er der ikke et øje tørt.

Hygge i de danske hjem

Vi danskere er kendte for at skabe hygge. Ja, hygge er endda et ord som er specielt dansk, og som ikke direkte kan oversættes til noget andet sprog og samtidig betyde det samme som på dansk. Og netop vinterlys og -kæder giver et nap med, når hyggen skal spredes i de danske køkkener sammen med duften af varm gløgg med rosiner og mandler – og smagen af nybagte brunkager og pebernødder. For når vi kigger ud i mørket må vi konstatere, at hygge med lyskæder er en tradition, som er kommet for at blive.