RESIDENZ

5 tips til at vælge den rette seng for dig

Den rette seng har stor indflydelse på din søvnkvalitet. Ønsker du ikke gå på kompromis med din søvn, fortjener du naturligvis den helt rette seng. I artiklen får du 5 gode tips til at vælge den rette seng. Dermed kan du købe en seng, som du kan sove trygt og godt i om natten.

1. Vælg den rette størrelse

Skal du købe en seng, bør du tage stilling til, hvor stor den skal være. Du skal tænke over mange faktorer, når du skal vurdere, hvilken størrelse der vil være den rette.
Hvor mange personer skal ligge i den? Hvor stort er dit soveværelse? Har du et stort behov for at brede dig, når du skal sove? – Disse spørgsmål er blot nogle af de spørgsmål, som du kan stille dig selv. Dermed vil du måske have nemmere ved at tage stilling til, hvor stor din kommende seng skal være.

De kan købes i mange forskellige størrelser, men der er selvfølgelig nogle klassiske størrelser. Det omfatter bl.a. disse:

  • 90 x 200
  • 120 x 200
  • 140 x 200
  • 160 x 200
  • 180 x 200
  • 180 x 210

Der vil højst sandsynligt være en eller flere af overstående størrelser, der indfrier dine behov.

2.     Vælg en passende fasthed

Fasthed er ligeledes en vigtig faktor, når det drejer sig om senge. I den forbindelse gælder det om at være opmærksom på fjedrenene, der har direkte indflydelse på fastheden. Hvilke fjedre der er mest komfortable for dig afhænger bl.a. af, hvor meget du vejer. Der findes bl.a. disse fjedretyper:

  • Waterlilly
  • Physiosprings
  • Pocket
  • Multipocket

Vejer man under 80 kg., vil det være mest hensigtsmæssigt at vælge en madras med medium fasthed. Vejer man over 80 kg., bør man vælge en med betegnelsen fasthed.
Hvis man blot er lidt i tvivl, bør man altid spørge sin forhandler til råds. Den rette fasthed har nemlig stor betydning for, om du vil føle dig komfortabel i din kommende seng.

3.     Køb en seng med topmadras

Du bør overveje at købe en seng med topmadras, hvor du kan glæde dig over flere fordele. Takket være en topmadras vil du opleve forbedret fasthed og generelt øget komfort. Tilmed er det muligt at forlænge levetiden af din seng, hvis du har købt en topmadras. En gennemsnitlig seng skal udskiftes efter 6-8 år, mens en seng med topmadras typisk kan bruges i op til 15-17 år.

4.     Vælg en forhandler med gode garantiforhold

En seng er ikke noget impulskøb, som du kan tage stilling til på få minutter. Derimod er der tale om et overvejelseskøb, hvor der er relativt mange penge indblandet. I forbindelse med købet af en seng kan du gøre dig selv en tjeneste ved at handle hos en professionel forhandler. Garantiforholdene skal være i orden, så din garanti dækker, hvis du oplever problemer med din seng.

5.     Vælg den rette sengetype efter dine behov

Der findes rigtigt mange sengetyper, så du bør gøre dig nogle overvejelser om, hvilken type du går efter. Continental- og elevationssenge er blot nogle af de typer, der er mest populære blandt danske forbrugere. Det behøves dog ikke være ensbetydende med, at det er en af de type senge, som du skal have i dit soveværelset. Foretrækker du f.eks. en vandseng, er det naturligvis dét, du skal gå efter.