RESIDENZ

Køkken i mat sort med læder

Highline_sort

Laminat kommer stærkt igen i de danske køkkener, fordi det er et utrolig stærkt materiale, der tåler hverdagens slid og slag. Invita præsenterer nu køkkener i et sort, mat look, som er kendt fra luksusbiler.

”Laminat er et genialt materiale, fordi det er så stærkt. Derfor har vi videreudviklet laminat med en ny sort, mat overflade, som har et eksklusivt udseende og desuden er rigtig rart at røre ved, fortæller marketingdirektør Helle Fyllgraf fra Invita.

Sort er ikke bare sort
Sort er ikke bare sort. Den nye helt matte overflade bliver rammet ind af trækanter – enten i sort eg, natur eg eller hvidbejdset eg.

”Ved at kombinere forskellige materialer, overflader og strukturer kan man få sin helt egen stil frem. Eksempelvis kan man få et helt klassisk udseende ved at kombinere mat, sort laminat med sort eg, sorte gribelister og sorte lædergreb,” siger Helle Fyllgraf.

Tre køkkenmodeller
Køkkenmodellen har selvfølgelig også stor betydning for, hvordan udseendet bliver. Der er tre forskellige køkkenmodeller at vælge imellem, hvis man gerne vil have mat laminat: Trendline, Comet og Europa.

”Det er in at kombinere forskellige materialer, og trækanterne trækker naturen ind i køkkenet. Træet bløder tingene op og klæder laminat rigtig godt, siger Helle Fyllgraf.

Holder til det meste
Den matte laminat tager ikke imod fedtede fingre og er antibakteriel. Selv om overfladen er mat, så er den nem at rengøre.

”Køkkenskabe i laminat har i flere år været næsten fortrængt af malede køkken-elementer. De malede køkkener er fortsat populære, men flere og flere får øjnene op for, at laminat holder til rigtig meget. Lågerne bliver ikke ridsede, når man slår en stegepande mod skuffen, eller når børnene gang på gang klatrer op og ned af en skammel foran et køkkenskab,” siger Helle Fyllgraf.

Laminat er bl.a. lavet på baggrund af lag af papir, som er presset sammen under varme og meget højt tryk. Laminat er et utroligt slidstærkt materiale, der tåler mange slag og knubs uden at blive ridset.