RESIDENZ

Lyd by Dissing laver Stueren High-End Væghøjttaler

sjC2i2zBA9tAMf6

Nyt dansk højttalerbrand forener stilrene væghøjttalere med ægte high-end lyd. Højttalerne er snedkerbygget og passer perfekt ind i det moderne danske hjem, ved siden af det væghængte fladskærms TV. Lyd by Dissing er ved at vende op og ned på fordommen om, at gode højtalere skal være store sorte, meter høje kasser, der helst skal stå en halv til en hel meter fra den nærmeste væg.

Faktisk er de gået i en helt anden og yderst interesant retning – deres højttalere skal nemlig hænge på væggen og gerne lige ved siden af fladskærmen.
Den første model hedder Copenhagen On Wall og fåes som standard i hvid med en asketræsfront – præcis som de fleste danske møbelklassikere.

Det tidsløse design gør sig godt i det stilbevidste hjem og højttaleren bliver ubesværet en integreret del af stuen.

Til spørgsmålet om hvorfor de har valgt at fokusere på væghøjtalere, svarer direktør Tue Dissing: “Man ser jo alt for tit at store flotte højttalere bliver skubbet meget tæt op ad væggen for at gøre plads til stuens andre lækre møbler. Det er jo synd, for der kommer de jo slet ikke lydmæssigt til sin ret og det vil vi gerne gøre vores til at lave om på. God lyd kan sagtens hænge på væggen”.

Der er lagt stor vægt på finish og hver eneste højttaler er snedkerbygget for at opnå den bedst mulige kvalitet – det er en ekslusiv højttaler, der ikke gør et stort væsen af sig, før man tænder for musikken.
Lyden er stort og lydbilledet bredt, instrumenter og musikkere står klart placeret i rummet og man får en tydelig fornemmelse af at være tilstede i musikken.

Da højtaleren produceres efter ordre er det muligt at få den leveret i flere forskellige træsorter. Den tilbydes leveret i ask, egetræ og valnød. Hvis der ønskes mere eksotiske træsorter, eller en speciel finish er dette naturligvis også muligt.
Den halvmatte finish står meget flot til det lyse og åbne udtryk, der er i dansk møbeldesign.

Den er opbygget som en ægte to-vejs højttaler og delefrekvensen ligger ved 2kHz. Ved brug af en waveguide og den lave delefrekvens har højtaleren en meget bred horisontal spredning, hvilket egner sig særdeles godt til positionen på væggen.

Den høje følsomhed på 91dB gør dette til en yderst dynamisk højtaler og det betyder samtidig også at der ikke kræves nogen stor forstærker til at spille selv store rum op.
Højtaleren er bestykket med to 5″ aluminums bas-mellemtone enheder og én 1″ keramisk diskant monteret i waveguide. Delefilteret er af 4. ordens typen og der er udelukkende brugt foliekondensatorer, luftspoler og MOX modstande.

Basismodellen i asketræ koster 24.990,00kr, for et sæt.