RESIDENZ

Millioner bruger deres tablet og smartphone til at printe fra

1442274_71263819

Brother mærker et boom i brugen af mobilt print. Væksten forventes at fortsætte i de kommende år, hvor en større og større del af arbejdsstyrken bruger smartphones og tablets som deres primære ”kontor-redskab”. Næste år forventes det være 37 pct. og i 2018 over 70 pct.

Da printer-fabrikanten Brother for et par år siden lancerede verdens første app til udprintning fra og skanning til mobiltelefoner, var der ingen, som kunne forudse, at det samtidig var forløberen for et boom for mobilt print.

Brothers gratis iPrint&Scan-app er siden blevet en bestseller til både iPhone/iPad, Android og Windows Phone – med millioner af nye brugere hvert år.

I 2012 blev der således udskrevet 14 millioner sider trådløst via iPrint&Scan-app’en. I 2013 var det 57 millioner, og i de første ni måneder af 2014 har Brother passeret 88 millioner. Derfor er et mål på 100 millioner udskrevne sider via smartphones og tablets absolut realistisk.

Lidt overset smartphone-facilitet
Når folk taler smartphones og tablets, er det sjældent muligheder for kontor-relaterede funktioner, der bliver nævnt først. Her det mere typisk selfie-kameraer, video-visning eller skærm-størrelser, som tager overskrifterne.

Hos Brother kan man mærke, at denne prioritering er ved at ændre sig. Det sker i takt med, at flere og flere bruger deres mobiltelefon og tablet som en del af deres arbejde.

”Vi kan se fra utallige kunde-kontakter, at vores iPrint&Scan-app ligefrem åbner manges øjne for mulighederne i det mobile kontor,” forklarer Henning Elkjær, der er Nordic Marketing Manager for Brother Nordic A/S.

”I dag er det legende let at sende den e-mail eller det dokument, man lige har læst på sin tablet – eller det billede, man lige har skudt med sin smartphone – trådløst og direkte til en printer. Og omvendt kan man indskanne f.eks. vigtige papirer på sin Brother alt-i-én-printer og så have det liggende lige ved hånden på sin tablet eller telefon, når der er brug for det,” fortsætter Henning Elkjær.

Det mobile kontor er et globalt boom
Brother er selvfølgelig ikke det eneste it-firma, som kan mærke en stærk stigning i, hvad man kunne kalde det mobile kontor.

Udviklingen bekræftes af trend-eksperter fra internationale analysefirmaer som f.eks. IDC og Gartner.

Ifølge IDC vil 37 pct. af verdens arbejdsstyrke således være mobil – bruge mobiltelefon – allerede næste år.

Samtidig vil 50 pct. af smartphone brugerne og 58 pct. af tablet ejerne udskrive fra deres mobile enheder i 2015.

Gartner kigger endnu længere frem i tiden. De spår således, at 70 pct. vil udføre deres kontorarbejde på mobile enheder som telefoner og tablets i 2018.

Størstedelen af Brothers printere, alt-i-én-maskiner og skannere er i dag forberedt til trådløs kommunikation med både smartphones, tablets og pc’er.

Brother har trådløst print til alle formål
Mange af Brothers produkter har Apple AirPrint og et stigende antal også Mopria, der er Android-verdenens svar på AirPrint. Enkelte maskiner har tilmed trådløs NFC (Near Field Communication) indbygget.

Ud over sin iPrint&Scan bestseller tilbyder Brother også den gratis iPrint&Label-app, der gør det muligt at designe og udskrive labels, mærkater og etiketter trådløst fra sin smartphone eller tablets.