RESIDENZ

Sådan monterer du en Blackstar kedel

Publiceret 19/11/2021

Har du købt en Blackstar kedel til dit pillefyr, så skal du naturligvis være bekendt med, hvordan du monterer din nyindkøbte kedel. I denne guide kan du altså alt, hvad der er værd at vide om montering og vedligeholdelse af en kedel fra Blackstar.

Tag kontakt til en autoriseret installatør

Det er de færreste danskere, der kan (eller bør) klare monteringsdelen selv. Vil du være sikker på, at monteringen bliver udført korrekt, bør du tage kontakt til en autoriseret installatør. Der er nemlig ingen tvivl om, at en autoriseret installatør kan klare monteringsopgaven meget hurtigere, end de fleste andre kan. Tilmed kan du være sikker på, at installatøren kender til den gældende lovgivning på området. Således behøves du ikke bekymre dig for, hvorvidt din kedel er blevet monteret korrekt og sikkert.
Monterer man sin kedel forkert, kan det have meget alvorlige konsekvenser. Det er f.eks. særdeles vigtigt at være opmærksom på, at en kedel aldrig må blive monteret på et brandbart underlag. Det kan i værste fald føre til en alvorlig brandskade, hvilket du for alt i verden bør undgå. Heldigvis er montering af en kedel en relativ simpel opgave for installatører.

Det komplette monteringssæt medfølger

Køber du en Blackstar kedel, så kan du forvente, at der medfølger alt det tilbehør, som du skal bruge til monteringen. Dermed skal du ikke bruge tid og penge på at skulle købe forskellige dele til monteringen. Beslutter du dig for at klare monteringen selv, så bør du altid følge en guide. Følger du en guide trin-for-trin, og bruger du de anbefalede tekniske hjælpemidler, så kan du sagtens opnå et perfekt resultat. Som udgangspunkt bør du dog ikke kaste dig ud i monteringen selv, hvis du ikke er særligt teknisk anlagt.
Før du går i gang med at montere dit pillefyr og kedel, så bør du sikre dig, at dit fyrrum lever op den gældende lovgivning. Har du monteret en kedel, så bør du dobbelttjekke, at monteringen er blevet udført korrekt. Således undgår du at gøre skade på dit pillefyr eller havne i en anden uheldig situation.

Har du smidt din monteringsguide væk, så kan du højst sandsynligt finde en manual på nettet. Langt de fleste monteringsguides til Blackstar kedler kan nemlig downloades kvit og frit på nettet. Det er svært at komme med et konkret svar på, hvor lang tid monteringen tager. Ikke desto mindre bør du altid være grundig og tage dig god tid.

Garantien dækker ikke ved forkert montering

Går din Blackstar kedel i stykker, så skal du være opmærksom på, at garantien ikke dækker, hvis det viser sig, at kedlen er blevet monteret forkert. Det er altså endnu en gang med til at understrege, at det kan være en fordel at overlade opgaven til en professionel installatør.  Har du mod på det, er der naturligvis ingen, der kan forhindre dig i at montere din Blackstar kedel på egen hånd.
Har du ikke allerede købt en kedel til dit pillefyr, så kan du gøre det hos Hedestoker. Denne populære online forhandler har nemlig et særdeles stort udvalg af træpillefyr og kedler fra de førende brands.