RESIDENZ

Sådan sikrer du dig mod indbrud i sommerferien

Sommerferien er desværre en tid med mange indbrud. Derfor gælder det om at sikre sig så godt som muligt, inden du for eksempel tager på ferie eller lignende. Her på siden har vi samlet nogle af de bedste råd mod indbrud, så du kan forberede dig så godt som muligt mod de ubudne gæster.

Indgå en aftale med dine naboer om ”nabohjælp”

Nabohjælp er bestemt noget du bør stræbe efter. Nabohjælp har vist sig at være uhyre effektivt i de boligområder, hvor det bliver praktiseret. Derfor anbefaler vi, at du tager en snak med dine naboer om at holde øje med hinandens huse, når I er væk på ferie. På den måde minimerer I risikoen for indbrud ganske markant.

Få huset til at se ”livligt” ud

Det er også en ekstremt god ide at få huset til at se livligt ud, når I er væk. På den måde tror tyven, at der er nogen hjemme, hvorfor han eller hun går videre.

Få venner og familie til at passe huset mens du er væk

Du kan for eksempel få venner og familie til passe huset, mens du er væk. Lad dem komme hver eller hver anden dag med henblik på at tømme postkasse, vande blomster eller lignende som får huset til at se levende ud.

Tænd/sluk lys er en fin ide

Det er også en god ide at få lyset i hjemmet til at tænde og slukke på forskellige tidspunkter. På den måde ser det ud som om, at huset er beboet. Der findes ”timere”, der kan kobles på stikkontakten, så du helt automatisk kan få lyset til at tænde og slukke på bestemte tidspunkter.

Tågekanoner holder tyven på lang afstand

Hvis du virkelig vil sikre dig så godt som muligt, så bør du investere i en eller flere tågekanoner. Dette er nemlig noget som tyvene frygter helt vildt. Tågekanoner får tyvene til at gå i panik og afbryde indbruddet med det samme.

Tågekanoner kan være dyre

Der er ingen tvivl om, at tågekanoner kan være dyre, men det skyldes, at der er tale om noget af det mest præventive inden for indbrudssikring. Hvis du har svært ved at finansiere tågekanonen, har du altid mulighed for at optage et såkaldt hurtigt lån. På den måde får du råd til kanonen med det samme – og du kan føle dig tryg, når du rejser på ferie.

Udstyr dine døre med den mest sikre lås

Sidst men ikke mindst er det en god ide at få sikret dine døre med en sikker lås. Der findes alt for mange husstande med tvivlsomme låse, der er barnemad for tyvene at få lirket op. Derfor gælder det om at udstyre dørene med SIKRE låse, der er svære at bryde op for tyven.

Hvis du er i tvivl om, hvilken lås som er den sikreste på markedet, så kan du roligt tage kontakt til din lokale låsesmed. Så vil han eller hun hjælpe dig med at få valgt det helt rigtige låsesystem til dig og din bolig.