RESIDENZ

Stålsat design gennem tre årtier

GLO_Knives_all

Længe før det blev trendy at tale om ”køkkengadgets” og ”designerknive”, har Global repræsenteret det ultimative inden for knivkunsten. I 2014 runder den ikoniske knivserie 30 år med usvækket popularitet. Jubilæet markeres med en limited edition kokkekniv og knivsæt til fordelagtig fødselsdagspris samt tre nye designs – sushikniv, universalkniv og grøntsagskniv. Alle nyhederne har fået nyt, buet skaft, der sikrer Global endnu bedre ergonomi og flere år som favorit i køkkenskuffen.

Gastronomiens verden har i de senere år været i rivende udvikling. I dag er wok, sushi, rawfood og palæo en naturlig del af det moderne køkken, både når vi går på restaurant, og når vi tilbereder mad derhjemme. Det kræver sin kniv. Til kød, fisk, fjerkræ og grønt. Til tang, tofu og stenalderbrød.

GLO_Anniversary_Knife_2

Komin Yamadas kult-kniv ”Global” så første gang dagens lys i 1984 og har i 30 år været del af verdenskøkkenets kulinariske rejse. I takt med tidens smag er nye produkter indlemmet i sortimentet, og i dag tæller den ikoniske serie utallige dele, der matcher kravene fra både det professionelle køkken og amatørgastronomen. Global brandets adelsmærke – japansk samuraistål og det perforerede skaft – er fortsat omdrejningspunktet for det karakteristiske design, der dette efterår har fået ”buegang” i skaftet. En dekorativ feature, der samtidig sikrer endnu bedre ergonomi i skaftet og fremover vil være at finde på alle nyheder i Global serien.

GLO_Anniversary_Knife_4

Skarpskåren sushi & attraktiv jubilæumsudgave
Global knivserien er fremstillet i den højeste stålkvalitet, der gør, at knivene holder sig skarpe længere end andre knive. Udover at være skarp på skæreevne er Global kniven også skarp i designet. Alle knive i serien er nemlig udført uden samlinger mellem blad og skaft, hvor skidt kan gemme sig. En afgørende faktor i køkkenet – ikke mindst når der skal tilberedes sushi, og hygiejnen skal være i absolut top. Den nye Global sushikniv har fleksibel klinge, der giver øget smidighed, når fisken filetteres i mundrette stykker, og maki ruller skal udskæres med japansk præcision. Tilberedelsen af agurk, avocado og andet grønt til sushi og andre delikatesser klares i en håndevending med den nye grøntsagskniv, der på ægte orientalsk maner har højt knivblad med let afrunding, så frugt og grønt kan hakkes uden at løfte kniven fra skærefladen. Ny i efterårets Global sortiment er også en uundværlig universalkniv, til alt det, vi skærer i løbet af dagen.

Som tak for loyaliteten gennem tre årtier lancerer Global en særlig jubilæumskniv samt et særligt jubilæumssæt med tre knive. Kniven, en multifunktionel lille kokkekniv, sælges som limited edition til fordelagtig pris af 599,95 kr. (vejl.). Kniven er et ægte collectors item til alle Global fans, men er samtidig den perfekte mulighed for nye samlere til at komme en knivsæg foran i køkkenet.

For dem, der vil grundlægge en større samling, byder Global jubilæet desuden på en attraktiv jubilæumstrio, der dækker de fleste behov i køkkenet; jubilæumskniv, kokkekniv og urtekniv. Sættet koster 1,999,95 kr. (vejl.).

Global jubilæumskniv (L: 13 cm) sælges så længe lager haves og koster 599,95 kr. (vejl.)

Global jubilæumssæt består af jubilæumskniv (L: 24,5 cm), kokkekniv (L:32 cm) og urtekniv (L:19 cm). Sættet sælges, så længe lager haves og koster 1.999,95 kr. (vejl.)

Global universalkniv (L: 10,5 cm) koster 649,95 kr. (vejl.)

Global sushikniv (L: 14,5 cm) og grøntsagskniv (L: 13 cm) koster begge 699,95 kr. (vejl.)

De nye knive er alle i handlen fra primo september 2014 og kan blandt andet findes i; Bahne Aalborg, Imerco Boulevarden og Imerco Nørresundby.