RESIDENZ

Udnyt dit loft med en innovativ lofttrappe

REZ - SS - dolle trappe

Der findes mange forskellige produkter, som er egnet til at udnytte den ubenyttede plads i boligen. Det er en realitet, at et stort antal boliger har mange ubenyttede kvadratmeter på loftet. Heldigvis kan de mange kvadratmeter udnyttes med f.eks. en lofttrappe. En lofttrappe giver dig en oplagt mulighed for at komme op på loftet, uden at du skal slæbe rundt på en besværlig stige hver eneste gang.

Lufttætte lofttrapper er testet og sikkerhedsgodkendt

Skal man have gode lofttrapper, så bør man gå efter de mest lufttætte af slagsen. Når man taler om lufttæthed, så måler man på, hvor mange liter luft der slipper ud fra loftet i timen. Skal man have sig et par gode lofttrapper, så bør de ikke lukke mere luft ud end 200-250 liter i timen. Som minimum bør du sikre dig, at den ønskede lofttrappe opfylder tæthedskravet i DK/EN 12207. Der er eksempler på standard lofttrapper, som udelukker op til 1300 liter luft i timen. Varm luft bliver sluppet løs, og det kan blive dyrt på lang sigt. Derfor kan man med fordel gå efter en lufttæt lofttrappe, så man slipper for, at den varme luft siver ud.

Lofttrapper med lem har to markante fordele. Med en lofttrappe med lem vil det være muligt både at spare plads og varme. Det mest hensigtsmæssige er at købe en lofttrappe, som kan foldes sammen. Dermed er man sikker på, at lofttrappen ikke fylder mere i boligen end højst nødvendigt.

Lofttrapperne med Clickfix er både testet og godkendt jf. klasse 4. Kigger man på den isoleringsmæssige del, så er det den højeste standard.

Montér selv eller få professionel assistance

Køber du en ny lofftrappe, så skal du tage stilling til, om du vil klare monteringen selv, eller om du vil anmode om professionel assistance. Det er et faktum, at der er nogle lofttrapper, som er sværere og mere tidskrævende at montere end andre. Der er f.eks. Clickfix lofttrapper, som nemt og enkelt kan opsættes af enhver. Denne type lofttrapper er egnet til at blive opsat af én person. Der er ingen tunge luft ved montage af en Clickfix lofttrappe, hvilket er medvirkende til en skånsom monteringsproces.

Føler du ikke, at du har helt styr på monteringen, bør du få professionel hjælp. Det er vigtigt, at trappen er monteret korrekt, så man undgår uheld af den ene eller den anden slags. Såfremt der følger en brugsvejledning med, så kan det anbefales at følge den nøje. Som udgangspunkt er det dog relativt simpelt at montere en lofttrappe. Hvis du bliver i tvivl om det mindste, kan du altid tage kontakt til din forhandler, som højst sandsynligt er specialiseret i lofttrapper og kan hjælpe dig godt videre.